Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-03@04:00:22 GMT

بازار سهام قیمت‌ خودرو را پایین کشید

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۷۰۱۱

بازار سهام قیمت‌ خودرو را پایین کشید

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، امیرحسن کاکایی- عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت-در رابطه با افزایش قیمت‌های بی‌رویه خودروها در بازار خالی از مشتری و دارای رکود، اظهار کرد: مدت‌هاست که خودرو به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است و دولت عملا کنترل خاصی بر این بازار  به معنای واقعی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت در شرایطی می‌تواند با فعال یا راکد کردن آن، بازار را کنترل کند؛ به ویژه در قیمت‌های پایه که متناسب با ارزش ریال در بازار سرمایه باشد.

وی افزود:  این در حالی است که چندی است هیجان به بازار بورس تزریق می‌شود که همانگونه که واضح است، بورس بیش از هرچیز دیگر در حال رشد است. به همین دلیل هم هست که برخی دارندگان خودرو قصد می‌کنند که خودرو را فروخته و در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنند؛ چراکه سرعت افزایش سرمایه در بورس بالاتر است. بنابراین باتوجه به وضعیت و شرایط بازار با احتساب نرخ دلار، یک خودرو پراید در حال حاضر بایستی بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.

این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: برعکس آنچه که همه فکر می‌کنند قیمت‌ها صعودی پیش رفته اما قیمت‌های فعلی هرچند که نسبت به گذشته بالاتر است اما با توجه به نرخ دلار و شرایط فعلی تورمی کشور، اتفاقا پایین نیز آمده است که دلیل اصلی آن نبود مشتری و رکود در بازار است. البته رکود به تنهایی منجر به پایین‌تر بودن قیمت‌ها نسبت به تصورات از بازار فعلی نشده است، بلکه به دلیل اینکه بازاری همچون بورس به عنوان جایگزین وجود دارد که مردم تمایل دارند سرمایه خود را نقد کرده تا در بورس سرمایه‌گذاری کنند.

مجموعه اتفاقاتی که می‌افتد، مختص خودرو نیست

کاکایی خاطرنشان کرد: البته از یک حدی هم بیشتر نمی‌توانند قیمت‌ها را کاهش دهند؛ چراکه نمی‌خواهند متحمل ضرر شوند. بنابراین همه اتفاقات ربط به خودرو نداشته و هر کالای دیگری هم باشد، وضعیت به همین شکل خواهد بود. این موضوع در مسکن نیز وجود دارد؛ قیمت مسکن به شدت بالا رفته اما راکد است و همین باعث شده قیمت‌های متفاوتی هم بفروشند. در این شرایط، فروشنده خودرو را با یک قیمتی خریداری کرده و یک سودی هم برای آن در نظر دارد و یک نقطعه تعادل برای آن در نظر می‌گیرد که پایین‌تر از آن نمی‌آورد که ضرر نکند و بالاتر هم نمی‌تواند ببرد؛ چرا که مشتری ندارد.

عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در حال حاضر در یک وضعیت تورمی بالا قرار داریم؛ گفت: پول ملی به هرحال در ظاهر به هر دلیلی که موضوع بحث ما نیست، در حال افت ارزش است و از سوی دیگر تولید و تقاضا دارای یک اختلاف فاحش است؛ بنابراین عرضه‌کنندگان نیستند که تعیین‌کننده قیمت باشند، بلکه تقاضای سرمایه‌گذاری، بازارهای موازی و تعادل آن با عرضه است که قیمت‌ها را رقم می‌زند.

این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: همانگونه که مسکن، سکه و ... بالا می‌رود، قیمت خودرو نیز رشد می‌کند؛ البته بسیاری از این‌ها نیز تنها یک رقم و در حد حرف است که اعلام می‌شود و لزوما مشتری برای آن وجود ندارد. در حال حاضر تنها بازاری که به‌طور جدی هم دارای تورم است و بسیار جذاب هم هست، بورس است.

وی افزود: این وضعیت به اینکه طی چند روز آینده دولت چگونه نرخ ارز را کنترل کند و اصلا بتواند کنترل کند یا خیر؟   به بازار بورس وابسته است. بورسی که علیرغم اینکه جذاب است و ظاهرا همه پولدار می‌شوند، به شدت هم نگران‌کننده است. از نظر بنده، با توجه به اینکه اقتصاددان نیستم اما به عنوان یک ناظر، به نظر می‌آید که معنای این افزایش قیمت، کاهش شدید ارزش ریال است و به‌جای " افزایش قیمت" بهتر است بگوییم " کاهش ارزش ریال"؛ فلذا بسیار خطرناک است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: افزایش قیمت خودرو بازار خودرو خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۷۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین 

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟